فرنچ پرس چیست
فرنچ پرس، یک دستگاه ساده و موثر برای تهیه قهوه میباشد که تا به حال به عنوان یکی از بهترین وسایل برای قهوهسازی خانگی شناخته شده است. این دستگاه به شکل یک جرار با دستهای در قسمت بالایی و پایهای در قسمت پایینی طراحی شده است. داخل جرار، یک مخزن شیشهای یا استیلی وجود دارد که برای ترکیب قهوه و آب استفاده میشود. در قسمت بالای مخزن، یک پیستون نیز قرار دارد که برای جدا کردن قهوه از کافه و ایجاد فشار مورد نیاز به کار میرود.
فرنچ پرس Frenchpress که به نام های Cafetiere یا Press pot نیز شناخته می شود، یک وسیله ساده است که شامل یک پارچ شیشه ای و غالبا پیرکس و یک اهرم فشاری، که در انتهای آن یک صفحه فیلتر دار به همراه درپوش قرار دارد.
نحوه استفاده از فرنچ پرس
فرنچ پرس در دم کردن چای و چای سبز و دمنوش در مقابل لیوان های دم نوش که یک صافی سرامیکی دارد ، بدلیل اینکه عمل فیلترکردن تفاله چای و دمنوش را خوب و دقیق انجام میدهد ، محصول برتری است
طرز تهیه قهوه فرانسه با فرنچ پرس
کار با فرنچ پرس و تهیه قهوه فرانسه بسیار آسان میباشد پس حتما با ما تا انتهای مقاله طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس همراه باشید.
- حدودا ۷ گرم قهوه برای هر فنجان از فرنچ پرس، پیمانه کنید. یعنی برای یک فرنچ پرس ۸ فنجانه، ۵۶ گرم قهوه. بهتر است قهوه خود را قبل از دم آوری بصورت تازه آسیاب نمایید. درجه آسیاب را بین درجه آسیاب قهوه فیلتری و درجه درشت قرار دهید. (این مقدار، اندازه استداندارد می باشد و شما می توانید مقدار خود را کمتر یا بیشتر کنید)
- آب را بجوش آورید. توجه داشته باشید دمای آبی که بر روی قهوه بایستی بریزید بین دمای ۸۵ تا ۹۶ درجه سانتیگراد باشد و از آب جوش با دمای بالاتر استفاده ننمایید. در برخی منابع و روش های دم آوری قهوه با فرنچ پرس دمای آب از ۸۰ تا ۹۶ درجه نیز ذکر گردیده است.
- قهوه آسیاب شده را در فرنچ پرس بریزید و آب از جوش افتاده را تا جایی که روی قهوه آسیاب شده را بپوشاند بریزید.
- پس از ۱۵ الی ۳۰ ثانیه توقف، مابقی آب را بر روی قهوه بریزید و دو بار با قاشق آن را هم بزنید.
- درب فرنچ پرس را روی قهوه ساز قرار دهید، ولی اهرم را به سمت پایین پرس نکنید و فشار ندهید و ۳ الی 5دقیقه صبر کنید. زمان مناسب برای غوطه وری قهوه در آب ۳ تا ۴ دقیقه است اما این زمان بنا بر نوع و جنس قهوه و حجم قهوه و اندازه درجه آسیاب قهوه می تواند تغییر کند. برای زمان غوطه وری بیشتر قهوه در فرنچ پرس، حجم قهوه کمتر با درجه آسیاب درشت تر، پیشنهاد می شود.
- وقتی که زمان بسر رسید، اهرم را به آرامی و با فشار کم به سمت پایین فرنچ پرس فشار دهید (با یک دست قهوه ساز فرنچ پرس را بگیرید که نلغزد یا تکان نخورد)، اگر با مقاوت و فشار در اهرم فرنچ پرس مواجه شدید، اصلا فشار اضافی وارد نکنید چون فشار زیادی ؛ قهوه را به بیرون می پاشاند ؛ پس به آرامی و با فشار ممتد، اهرم فرنچ پرس را به پایین ببرید.
- پس از فیلترشدن و پرس شدن کامل، قهوه دم آوری شده را در فنجان ها بریزید و سرو نمایید.
وسایل و مواد مورد نیاز برای دم کردن قهوه در ادامه مقاله طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس :
۱) قهوه آسیاب شده با درجه متوسط مناسب (در صورتی که قهوه خود را از سایت ما تهیه می کنید می توانید در زمان سفارش نوع آسیاب خود را فرنچ پرس ذکر کنید تا آسیاب مناسب برای شما ارسال شود.)
۲) آب جوش
۳) فرنج پرس
۴) شکر یا شیرداغ یا کافی میت به دلخواه. درجه آسیاب قهوه باید بقدری درشت باشد که از توری قهوه ساز نگذرد تا عمل فیلترینگ و صاف کردن قهوه به خوبی انجام بشود.
گیاه قهوه چیست، گیاه قهوه را بیشتر بشناسید
در این روش دم کردن قهوه فرنچ پرس بخاطر درجه درشت آسیاب قهوه؛ مدت زمان بیشتری برای دم کشیدن قهوه نیاز داریم! دمای مناسب آب بین ۹۰ تا ۹۴ درجه سلسیوس است که برای رسیدن به این درجه میتوانید وقتی که آب به جوش آمد ۲۰ تا ۳۰ ثانیه صبر کنید تا دمای آب پایین بیاید و سپس آب ۹۴ درجه را در قهوه ساز بریزید.
وسایل و مواد مورد نیاز برای دم کردن چای و چای سبز و دمنوش با فرنچ پرس
۱) چای یا دمنوش
۲) آب جوش
۳) فرنج پرس
نحوه استفاده از فرنچ پرس
- مرحله اول؛ هنگامی که فرنچ پرس خشک و خالی از آب است ، دستگیره و توری دستگاه را از شیشه خارج کرده و سپس به ازای هر ۱۴۰ تا ۲۲۰ میلی لیتر آب، یک قاشق غذاخوری قهوه فیلتری ( یا به اصطلاح قهوه فرانسه) در فرنچ پرس بریزید . لازم به ذکر است هرچه حجم آب نسبت به قهوه بیشتر باشد؛ قهوه دم کشیده رقیق تر و ملایم تری خواهید داشت.
- مرحله دوم ؛ به آرامی آب جوش ۹۴ درجه (از قل افتاده ) را روی قهوه بریزید
- میتوانید برای دم کشیدن بهتر، محلول قهوه و آب را به آرامی هم بزنید
- درب فرنچ پرس را روی دستگاه ببندید و ۳ تا ۴ دقیقه صبر کنید تا قهوه دم بکشد؛ درب بعضی فرنچ پرس ها زبانه ای برای بسته شدن کامل درب دارد، اگر دستگاه شما نیز آنرا دارد، زبانه را ببندید تا گرما و بخار آب خارج نشود. در این مرحله دستگیره صافی و فیلتر دستگاه؛ بالا باشد تا قهوه در آب غوطه ور بماند.
- بعد از ۴ دقیقه، با یک دست قهوه ساز را نگه داشته و با دست دیگر به آرامی دستگیره صافی را به پایین فشار دهید تا تفاله قهوه در پایین ظرف جمع شود و قهوه تان فیلتر شود؛ این مرحله نباید سریع انجام شود و باید چند ثانیه طول بکشد؛ اگر بعد از پایین بردن صافی، در مایع قهوه تفاله قهوه دیده شد ، صافی را کامل از ظرف بیرون آورده و عمل فیلترینگ را مجدد انجام دهید . سپس قهوه فیلتر شده را سرو کنید .
- پس از سرو ، تمامی قطعات را با آب شستشو دهید.
طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس
این عملیات کاملا ساده به نظر می رسد و واقعا کار با قهوه ساز فرنچ پرس بیشتر از این پیچیده نیست . اما با همه این سادگی ، شما می توانید هریک از فاکتورهای دم آوری قهوه با فرنچ پرس ( دمای آب ، زمان خیس خوردن قهوه ؛ مقدار و حجم قهوه و آب ، اندازه درجه آسیاب قهوه ) را به دلخواه خود تغییر دهید.
بطور مثال فاکتور زمان خیس خوردن قهوه، که حداقل ۳ دقیقه می تواند تا ۵ دقیقه به دلخواه شما و بنا به تمایل شما تغییر کند.
اگر ترجیح می دهید از قهوه آسیاب شده با درجه درشت و مناسب فرنچ پرس استفاده کنید می توانید زمان خیس خوردن را طولانی تر و تا ۵ دقیقه ادامه دهید و اگر از قهوه آسیاب شده با درجه ریزتر استفاده می کنید، باید زمان خیس خوردن قهوه را کاهش دهید.
فواید استفاده از فرنچ پرس
با قهوه ساز فرنچ پرس شما می توانید با فاکتور زمان بازی کنید، با دادن زمان بیشتر برای خیس خوردن قهوه، می توانید قهوه ای با طعم تند و قوی داشته باشید و یا با زمان خیس خوردن کمتر، قهوه ای نرم و با طعم ملایم تری خواهید داشت. قهوه دم آوری شده با فرنچ پرس با استفاده از تکنیک غوطه وری کامل، قهوه ای با بدنه پر و احساس دهانی پر و با طعم قوی است، عطر و رایحه قهوه توسط این تکنیک؛ برجسته می شود.
کاربرد فرنچ پرس
در ادامه دلایل بیشتری برای خرید قهوه فرانسه تهیه و استفاده از فرنچ پرس؛ این قهوه ساز خوب و محبوب، را بیان می کنی
- قهوه ساز فرنچ پرس، کاملا اقتصادی و مقرون بصرفه است
- شما می توانید انواع نوشیدنی های قهوه را با فرنچ پرس تهیه کنید
- کار با قهوه ساز فرنچ پرس راحت است و پیچیدگی خاصی در مراحل دم آوری قهوه ندارد
- فرنچ پرس؛ کاربر را درگیر مراحل دم آوری قهوه نمیکند و پس از ریختن آب و قهوه در آن، می توانید به دیگر کارهایتان برسید، در نتیجه زمانگیر نیست
- دم آوری قهوه با فرنچ پرس، یک راه عالی برای تهیه قهوه ای با عطر و طعم پر و کامل در عرض چند دقیقه است
- برای دم آوری قهوه با فرنچ پرس نیازی به فیلتر کاغذی و تعویض کردن آن ندارید.
- اندازه های مختلف فرنچ پرس، این امکان را به شما می دهد که برای مهمانی ها و یا درست کردن قهوه برای چندین نفر، اصلا نگرانی نداشته باشید.
تهیه دمنوش با فرنچ پرس
تهیه دمنوش
دمنوشها یکی از راههای پرطرفدار برای استفاده از خواص گیاهان دارویی و چایها به عنوان درمانهای طبیعی و لذیذ هستند. یکی از روشهای معمول برای تهیه دمنوشها استفاده از فرنچ پرس (French Press) است. در این مقاله، به شما نشان خواهیم داد چگونه با استفاده از فرنچ پرس دمنوشهای لذیذ و دارویی تهیه کنید. همچنین انواع مختلف دمنوشهایی که میتوانید با این روش تهیه کنید را معرفی میکنیم.
موزه ماشین های قهوه ساز در ایتالیا
تهیه دمنوش با فرنچ پرس
تهیه دمنوش با فرنچ پرس به سادگی انجام میشود. این روش به شما امکان میدهد که خواص گیاهان دارویی را به بهترین شکل استخراج کنید. مراحل زیر را دنبال کنید:
- انتخاب مواد اولیه: ابتدا مواد اولیه خود را انتخاب کنید. این میتواند از گیاهان دارویی، چایها یا حتی میوههای تازه باشد.
- خرد کردن مواد: مواد را به اندازه مورد نیاز خرد کرده و درون فرنچ پرس قرار دهید.
- افزودن آب جوش: آب جوش را به فرنچ پرس اضافه کنید و سپس درپوش را ببندید.
- زماندهی: مدت زمان نگهداشتن دمنوش در فرنچ پرس بستگی به نوع مواد استفاده شده دارد. عموماً برای گیاهان دارویی، 5-10 دقیقه و برای چایها 3-5 دقیقه زماندهی مناسب است.
- تراشیدن: پس از زماندهی، برای تراشیدن مواد را بفشارید. این کار باعث میشود که دمنوش از مواد مختلف جدا شود.
- ریختن: دمنوش را در فنجان یا گویی ریخته و لذت ببرید.
انواع دمنوش با فرنچ پرس
انواع دمنوش با فرنچ پرس
- دمنوش زنجبیل و عسل: برشهای نازکی از زنجبیل تراشیده و به همراه عسل در فرنچ پرس قرار داده و با آب جوش بریزید. بعد از زماندهی، دمنوش زنجبیل و عسل دارویی و طعمی خوشمزه دارد.
- دمنوش نعناع: برگهای تازه نعناع را به فرنچ پرس اضافه کنید و با آب جوش ریخته. این دمنوش منعشا و طعمی منحصر به فرد دارد.
- دمنوش خرما و دارچین: تاریخچه خرما و عدس را با دارچین به فرنچ پرس اضافه کنید و با آب جوش بریزید. این دمنوش یک ترکیب دلپذیر از شیرینی و عطر دارچین است.
- دمنوش چای سبز: برگهای چای سبز را به فرنچ پرس اضافه کنید و با آب جوش ریخته. دمنوش چای سبز با خواص آنتیاکسیدانی فراوان معروف است.
مزایای استفاده از فرنچ پرس
- سادگی استفاده
یکی از مزایای اصلی فرنچ پرس، سادگی استفاده از آن است. هیچ نیازی به برق یا قطعات پیچیده نیست. فقط قهوه و آب جوش را مخلوط کنید و بعد از چند دقیقه، قهوه آماده است.
2. قهوه با طعم غلیظ و تمام مزه
فرنچ پرس به شما امکان میدهد قهوهای با طعم غلیظ و تمام مزه تهیه کنید. این دستگاه قهوه را در تماس با کافه خرد شده نگه میدارد که به قهوه امکان میدهد مزه و طعم بیشتری از کافه را استخراج کند.
3. قابلیت تنظیم ترکیب قهوه
شما میتوانید ترکیب قهوه و آب را به دلخواه خود تنظیم کنید. این به شما امکان میدهد تا طعم قهوه را به دلخواهتان تغییر دهید.
4. دستگاه ساخت قهوه کم هزینه
فرنچ پرس از دستگاههایی است که به ازای هزینه کمترین درآمد قهوه با کیفیت بالا را تولید میکند. نیازی به خرید قهوههای گرانقیمت و یا صرف هزینههای بیشتر برای دستگاههای پیچیده نیست.
سوالات متداول در مورد طرز تهیه قهوه با فرنچ پرس:
فرنچ پرس چگونه کار میکند؟
پاسخ: فرنچ پرس یک دستگاه ساده است که برای تهیه قهوه به کار میرود. برای استفاده از آن، قهوه خرد شده را به داخل مخزن اضافه کرده و آب جوش را به مخزن اضافه میکنید. سپس پیستون را به آرامی به پایین بفشارید تا قهوه در آب غلیظ بماند و از کافه جدا شود. بعد از چند دقیقه، قهوه آماده است.
آیا فرنچ پرس مناسب برای تهیه انواع قهوه است؟
پاسخ: بله، فرنچ پرس برای تهیه انواع مختلف قهوه مناسب است. از جمله قهوههای فیلتر شده گرفته تا قهوههای اسپرسو و حتی قهوههای مخلوط، فرنچ پرس میتواند به شما قهوهی مورد نظرتان را بسیار بهتر از قهوهسازهای دیگر تهیه کند.
چگونه میتوان ترکیب قهوه و آب را تنظیم کرد؟
پاسخ: ترکیب قهوه و آب در فرنچ پرس به طور آزاد تنظیم میشود. شما میتوانید مقدار قهوه و آب را به دلخواه تغییر دهید. به طور کلی، برای هر گرم قهوه، معمولاً حدود 15-20 میلیلیتر آب استفاده میشود. با آزمایش و خطا، میتوانید ترکیبی پیدا کنید که بهترین مزه را برای شما ایجاد میکند.
5 باریستا قهرمان در مسابقات جهانی باریستا و نحوه ی انتخاب قهوه ی خود در رقابت ها
آیا فرنچ پرس مواد مختلف ساختاری دارد؟
پاسخ: بله، فرنچ پرسها اغلب از مواد مختلفی مانند شیشه، استیل، یا پلاستیک ساخته میشوند. مخزنهای شیشه به شما امکان میدهند تا قهوه را دقیقتر ببینید، در حالی که مخزنهای استیل معمولاً مقاومت بیشتری در برابر ضربات و حرارت دارند.
آیا فرنچ پرس مناسب برای سفر است؟
پاسخ: بله، فرنچ پرس مناسب برای سفر است زیرا نیازی به برق ندارد و قهوه میتواند به راحتی در هر مکان با دسترسی به آب جوشانده تهیه شود. همچنین، برخی مدلهای کوچکتر و سبکتری برای مسافرت طراحی شدهاند.
چند نکته درباره استفاده از فرنچ پرس
قصد داریم تا چند نکته درباره استفاده از فرنچ پرس را آموزش دهیم پس حتما تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. امروزه راحتی وآسانی بهره گیری از وسیله فرنچ پرس در ارتباط با تهیه انواع دم نوش ها و قهوه های متفاوت بسیار گسترده گشته است. در واقع هر شخصی می تواند، به راحتی با تهیه یک عدد فرنچ پرس و به همراه داشتن حتی نزدیک به ۳۵۰ میلی لیتر اب جوش و مقداری قهوه اسیاب شده و یا چای می توان در هر نقطه و مکانی چه در مسافرت و یا منزل و یا در محل کار ، یک فنجان نوشیدنی گرم تهیه کرد.
کاربرد فرنچ پرس
استفاده از فرنچ پرس
اما در کنار بهره گیری آسان از این وسیله، در یک مقایسه کوچک و مختصر با وسایلی همچون دریپر و یا pourover مزایای فرنج پرس را می توان ذکر کرد.
در یک نکته که شاید کم اهمیت باشدو یا به هیچ عنوان دیده نشود، این مسئله می باشد که تقریبا اگر نسبت قهوه به آب در فرنچ پرس مناسب باشد تمامی سطح قهوه آسیابی در معرض حرارت آب قرار می گیرد که خود این امر کمکی است شایان به دم کردن بهتر تمام قهوه استفاده شده در فرنچ پرس، و رایحه و عصاره گیری بهتر از قهوه انجام می پذیرد ، در حالی که در برخی از روشها مثل کمکس و یا دیگر دریپرها قهوه آسیاب شده به تمامی در معرض آب جوش قرار نمی گیرد و شاید در نگاه اول آن چنان نکته با اهمیتی نباشد ولی در هر حال یک برتری هرچند کوچک برای فرنچ پرس به حساب می آید.
درباره استفاده از فرنچ پرس
در برتری دیگر که شاید نسبت به نکته پیشین اندکی بیشتر مهم باشد این است که در فرنچ پرس هیچ صافی کاغذی و یا پارچه ای استفاده نمی شود، که تقریبا در تمامی وسایل دمی، شبه دریپری ، سایفون و یا ائروپرس ، pourover از صافی بهره گرفته می شود. نکته شایان ذکر، در این مسئله پنهان است که صافی های کاغذی و پارچه ای روغن و تا قسمتی برخی از املاح محلول در آب موجود در قهوه استخراج شده و به دیواره صافی می چسبد و به داخل لیوان و یا نوشیدنی شما وارد نمی شود، در قهوه هایی که از صافی عبور می کنند بخشی از خواص ظاهری قهوه گرفته می شود و قهوه ای به نسبت رقیق شده در مقیاس با فرنچ پرس گرفته می شود، که خود این امر نقطه ضعف وسایلی است که از صافی استفاده می کنند.
همچنین بایستی اشاره کرد، که در فرنچ پرس در تمام مدت دم، قهوه آسیاب شده در یک دمای ثابت در مجاورت آب قرار دارد، این درحالی است که در روشهایی که از صافی استفاده می شود مدت زمان تماس اب با قهوه بسیار اندک می باشد، و حتی دمای آب از ابتدا تا به انتها در یک دمای ثابت قرار ندارد. این نکته و نکته نخست بیشتر در مورد دم نوش های گوناگون که شکل ظاهری برگ مانند دارند همچون چای بیشتر اهمیت می یابد، چون هم از نظر دمایی بیشتر در معرض حرارت آب قرار دارد و از نظر زمانی در بازه زمانی بیشتری در یک دمای ثابت قرار دارد و بهتر می شود دم نوش خوشتری را تهیه کرد.
البته کاملا لازم به ذکر است، که حتما بایستی در حجمی مشخص از فرنچ پرس و فرانسه ساز در طول شبانه روز استفاده کرد چون، قهوه به دست آمده از فرنچ پرس تقریبا غلیظ می باشد، و این احتمال وجود دارد که حجم بسیار بالایی از قهوه و کافیین با هر فنجان نوشیده شود، و به دنبال آن مشکلات فیزیولوژیک برای مصرف کننده به همراه آورد.
دیدگاه خود را بنویسید